≡ Menu

Ägglossningskalender online

Den här sidan ger dig kunskap om ägglossningskalender online så att du vet hur du kan använda verktyg på nätet för att hålla koll på när din ägglossning är, och du har störst chans att bli gravid.

För att du ska kunna hålla koll på när din ägglossning och dina fertila dagar är så kan du använda dig av ägglossningskalender online.

Hur du hittar en bra ägglossningskalender online

En ägglossningskalender online är ett verktyg på nätet där du kan beräkna din ägglossning och dina fertila dagar. Du kan hitta följande ägglossningskalendrar på nätet:

FamiljeLivs ägglossningskalender är ett exempel på en ägglossningskalender online. Den är faktagranskad av en barnmorska. Du får svaret väldigt överskådligt grafiskt med datum för din ägglossning och dina fertila dagar. Du fyller i senaste mensens första dag, hur lång din menscykel är i snitt och hur lång luteal fas du har.

Ägglossningskalender är en svensk ägglossningskalender online för att du ska kunna beräkna din ägglossning. Här fyller du i datumet för din senaste mens och hur lång menscykel du har. Då får du ett beräknat datum för din ägglossning och du får också veta dina mest fertila dagar, alltså de dagarna du har störst chans att bli gravid om du har sex.

BabyCenter Ägglossningskalender är också en ägglossningskalender online för att beräkna dina fertila dagar. Här fyller du också i datumet för din senaste mens och hur lång menscykel du har. Du får då veta vilka dagar som är dina mest fertila dagar, alltså de dagarna du har störst chans att bli gravid om du har sex. Du får också veta beräknat förlossningsdatum om du skulle bli gravid då.

Det finns även engelska versioner på ägglossningskalender online. Ett exempel är iMensies Ovulation Calculator. Här kan du räkna ut när du har din ägglossning, vilka dagar som är dina fertila dagar, och när du kan få din nästa mens. Här kan du också skapa ett konto, så att du kan spara dina uppgifter från gång till gång. Du fyller i datumet för din senaste mens, hur lång menscykel du har i snitt, samt längden på din luteala fas.

Hur du vet vad din luteala fas är

Din luteala fas är tiden från ägglossning till din nästa mens, och den är samma från månad till månad. Den ligger normalt på 12-16 dagar.

Om du har gjort ägglossningstest eller känner av din ägglossning så kan du veta hur många dagar innan nästa mens som du brukar ha ägglossning.

Vet du inte längden på din luteala fas kan du fylla i 14 så får du ett ungefärligt värde. Tänk då på att din ägglossning kan vara två dagar innan eller efter det beräknade datumet. Alltså kan dina fertila dagar börja två dagar tidigare eller vara två dagar längre.

Här hittar du andra kalender-verktyg för att hålla koll på din ägglossning och din mens

Det finns även appar som du kan ladda ned till din mobil som hjälper dig att hålla koll på när du har din ägglossning. Läs mer om ägglossningskalender appar här.

Det finns också kalendrar som är inriktade på mensen,  läs här om menskalender online och menskalender app.