≡ Menu

Menskalender online

Den här sidan ger dig kunskap om menskalender online så att du vet hur du kan använda verktyg på nätet för att hålla koll på när din nästa mens kommer.

För att du ska kunna hålla koll på när din nästa mens är och vad som händer under din menscykel så kan du använda dig av menskalender online.

Hur du hittar en bra online menskalender

En variant av menscykel kalender är menskalender. De är inriktade på att förutsäga när din mens kommer. Du kan hitta följande menskalendrar på nätet:

Den största on-line kalendern för att hålla koll på din mens är Libressekalendern som drivs av Libresse. Där registrerar du dig och får ett konto som du kan logga in på för att hålla koll på din mens. Du fyller i de senaste två gångerna du hade mens, så beräknar den när du får din nästa mens. Du kan finjustera uppgifterna så att förutsägelserna blir ännu mer träffsäkra. Du kan sedan få påminnelse via e-post och/eller SMS, både för din mens och för din ägglossning och pms. Det finns också möjlighet att lägga in andra saker i kalendern också, som du vill bli påmind om.

En annan variant av menskalender är BeingGirls Mensguide som Tampax, Always, Alldays driver. Här fyller du i uppgifter om din mens. De uppgifter du fyller i är när du hade mens senast, hur lång din menscykel är och hur länge du blöder. Sedan får du en kalender som visar vilka dagar du får din mens under året.

Det finns även engelska versioner på menskalender online. Ett exempel är iMensies period calculator. Där fyller du i senaste datum för din mens och längden på din menscykel så får du datum på när dina nästa tre menstruationer kommer, samt hur många dagar det är kvar till nästa mens. Du kan också skapa ett konto här för att fylla i datumen för när du har mens, så sparas det och dina förutsägelser för din mens blir mer exakta. Speciellt bra när du har oregelbunden mens.

Här hittar du andra kalender-verktyg för att hålla koll på din mens och ägglossning

Det finns även appar som du kan ladda ned till din mobil som hjälper dig att hålla koll på när du har din nästa mens. Läs mer om menskalender app här.

Vill du hålla koll på din ägglossning kan du använda en ägglossningskalender, läs om det här.